Köszöntök mindenkit a kézműves kuckóban. Ezen a blogon többnyire általam készített lakásdekorációkat, kézműves dolgokat, használati tárgyakat találsz, az elkészítésük leírásával, tapasztalataimmal, más érdekes, praktikus ötletekkel.
Kellemes nézelődést, alkotást!

2013. augusztus 27., kedd

Őszi leveles "szélforgó"

Nem igazán mondanám szélforgónak, inkább szélcsengő lenne a kifejezés rá, de mivel ez papírból van, nem cseng, így csak zárójeles szélforgó lett.

Innen vettem az eredeti ötletet, ami pillangós volt:


Aztán a nővéremmel továbbfejlesztettük, így lett belőle őszi leveles. 

 Szerettük volna, ha minden levél színátmenetes papírból készül, de az kevés volt otthon, így sima színespapírból készítettük (két oldalas, nem fényes fehér hátuljú.)

1. A levélalaklemezt én rajzoltam, és a leveleket utána találomra vágtuk ki. 
2. Sorba rendeztük a szálakat, hogyan jöjjenek egymás után, majd szereztünk gyöngyöt, flittert, felvarrható flittert a szobámból. Csak hogy egy kicsit feldobjuk a papírt valami csillogóval. 
3. Gumis damilra fűztük őket, ami elég macerás (rengeteg csomót kell rá kötni:-D), DE megoldható sima damillal vagy egyszerűen cérnával is. 
4. A müanyag alap véletlenszerű volt, gyerekkori játékból maradt meg, de éljen az újrahasznosítás!! Annak, akinek nincs otthon, egy kemény karton és egy körző is megteszi. Az eredeti tetejére még papírcsipke van ragasztva, ha jól láttam, esetleg, aki akarja, azzal lehet díszíteni. 

+1. Akár minden évszakra elkészíthető, télre hópelyhekkel, tavaszra virágokkal, tulipán, nárcisz, stb. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése